Полицаят, барикадирал се в Пловдив, вече е в затвора

Полицаят, барикадирал се в Пловдив, вече е в затвора. Преди да бъде изведен от жилището си, той е направил опит да се обеси на кабел.

Бившият полицай Венцеслав Караджов от

Пловдив, който получи доживотна присъда за убийство на родителите си, вече е в пловдивския затвор. Рано сутринта той се предаде на полицията, след като повече от 11 часа се беше барикадирал в дома си, информира БНР.

На кратък брифинг по-рано неговият адвокат Зоя Тошкова каза, че клиентът ѝ направил опит да се обеси на кабел. Това се е случило малко преди

да бъде изведен от жилището си.

„Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата”, подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде.

Според нея, ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.

Веднага след като Тошкова разбрала, че решението по делото е излязло,

тя уведомила Венцислав Караджов.

„Той започна да се сбогува с мен и каза, че животът му е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тогава усетих, че нещо крои и му казах да не прави ексцесии, за да не пострадат невинни”, обясни адвокатката. Осъденият казал, че ще действа както си иска, след като са били вложени усилия да бъде признат за виновен.

„Каза, че е въоръжен, има туба с бензин

и ще се отбранява до последно. Явно е блъфирал. Уведомих го, че имам връзка с криминалните служби”, допълни Зоя Тошкова, цитирана от NOVA.

„И той, и аз не приемаме доживотната присъда. На може да се тупаме в гърдите, че сме демокрация, а да съдим някого без доказателства. Това се случва прекалено често в тази страна”,

каза през сълзи адвокатът.

Вечерта и през цялата нощ домът на Караджов беше обсаден от полицаи, жандармеристи и барети от Отряда за тероризма от столицата, заради предупрежденията му, че има оръжие и взривни вещества. Очевидно е блъфирал, подчерта адвокат Тошкова, която каза, че в крайна сметка е станало ясно, че бившият полицай е разполагал с туба бензин.

Малко преди 6.00 часа Караджов е склонил да бъде изведен без съпротива. Той вече е в Пловдивския затвор, където ще излежава доживотната си присъда за убийството на родителите му преди осем години.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено