Полицай в София се опитал да вземе печалба от тотото с фиш, обявен за откраднат

Арестуваните вчера полицаи се опитали да вземат печалба от БСТ с фиш, обявен за откраднат. Това стана ясно от информация по случая, обявени от прокуратурата.

Възрастна жена е подала жалба в 3 РПУ заради обир в трамвай. Задигнали й портмонето, в което имало печеливш тото фиш и малка сума пари. Пострадалата жена играела в игрите на БСТ. Спечелила близо 12 000 лв. Тя си потърсила печалбата от тото пункта, откъдето й казали да отиде в централата на БСТ. Там пък и обяснили, че сумата ще й бъде изплатена в срок от 45 дни по банков път. Жалбата била докладвана лично на зам.-началника на 3 РПУ. Той я изпратил на началник сектор в СДВР, в нарушение на служебните му задължения, без изходящ номер.

Началникът сектор на СДВР изпратил писмо до Тотализатора, в което питал кое е печелившото лице и каква сума трябва да получи.

Изрично подчертал, че кореспонденцията по случая трябва да се води само с него и то на ръка.

Зам.-началникът на 3 РПУ е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка, за да му бъде изплатена на него печалбата.

Установява се как откраднатият фиш е попаднал в ръцете на висшия полицай.

Двамата униформени са привлечени като обвиняеми за вещно укривателство, останало само като опит, тъй като печалбата от фиша не им е изплатена. За да им попречат да извършат друго престъпление от прокуратурата ще поискат от съда да остави двамата полицаи за постоянно в ареста, заяви зам.-районният прокурор на София.

Възрастната жената, която е подала сигнала, е в недобро финансово състояние и сама се грижи за малко дете.

 

- реклама -