Полицай пострада при проверка на състезание с каруци в Казанлък – ВИДЕО

Полицай от Казанлък е пострадал при проверка по сигнал за нерегламентирано състезание с каруци. Издирват се двамата мъже, които са проявили агресия към служителите на реда.

Два сигнала за нерегламентирано състезание с каруци вдигнаха на крак полицията в Казанлък. При първия случай полицаите установяват струпване на близо сто души и каруци, които затрудняват движението по пътя между селата Черганово и Овощник. Състезателите обикаляли по пътя и в крайпътните ниви.

Час по-късно е получен втори сигнал, отново за струпване на хора и каруци на същия път. Тогава служителите на реда попадат на 40 души с каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото те се подчинили, а на място е останал полицейски екип.

Малко по-късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с 4 лица, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, лицата започнали да се държат агресивно спрямо полицаите и се опитали да осуетят проверката. „В рамките на около 5 минути на мястото се събират още около 50 роми, които започват да се държат грубо, обиждат, блъскат служителите и единият от тях дори ухапва по ръката и по гърдите полицая, при което служителят на реда възпроизвежда изстрел и цялата тълпа се разпръсква”, разказа пред БГНЕС Павлин Коцев-н-к сектор „Охранителна полиция” към РУП Казанлък.

Задържан е непълнолетен младеж на 16 години. Другите двама, които са пълнолетни, се издирват, съобщи началникът на полицията в Казанлък Стойчо Крачолов.

По случая е образувано досъдебно производство.