Полицай от Царево с разказ от първо лице за потопа

Малко след бедствието по Южното Черноморие, публикация на жена в социалните мрежи беше споделена хиляди пъти.

В нея тя разказа за отношението на местен полицай и му благодари за оказаната помощ и стоицизма в часовете на приливната вълна.

Впоследствие името на униформения стана известно – това е полицай Румен Колев, който бе специален гост в Нова телевизия.

„Може да се каже, че това е най-екстремното, което се е случвало в работата ми до момента”, сподели полицай Колев. В неговата фамилия има трима униформени – той,

съпругата му и неговият брат.

В деня на бедствието всички те са на терен.

„Сутринта проведохме нормалната за деня оперативка. Имахме данни, че на места по пътищата се очаква да прелеят дерета.

Разпределиха ни по уязвимите места. С колега бяхме насочени към Синеморец. На отиване пътят беше залят. И ни се наложи да престоим там около два часа.

Имаше един автомобил, останал във водата. Успяхме да изведем безопасно шофьора. Той се притесняваше за превозното си средство си и трябваше да го успокоим. Беше излязъл от колата, но се държеше за нея и се опитваше в паниката да я спаси. С колегата влязохме във водата, за да може да се държим един за друг. Имаше опасност за живота ни, но в такъв момент мислиш как да помогнеш. Първоначално водата беше малко над коляното. След минути обаче беше поне с метър повече и заливаше целия автомобил, който не се виждаше”, разказа той.

Той е израснал в района на Царево, лятото прекарвал на къмпинг „Арапя”. „Тогава беше истински къмпинг – незастроен. Всички се разхождаха свободно. На всеки му е мъчно да вижда Черноморието презастроено. Особено, когато говорим за по-дивите места”, обясни Колев.

Че е станал сензация в социалните мрежи, полицаят разбира в деня след трагедията. „Изненадах се, но и се почувствах много добре. Защото в повечето случаи хората си мислят, че ние сме на пътя, за да спираме коли и да глобяваме хората – това е малка част от нашата работа. Ние се опитваме да помагаме почти винаги и да успокояваме. Няма нищо по-хубаво от това някой да ти бъде благодарен”, сподели полицаят.

- реклама -