полицай, наркотик, Студентски град, прокуратура, обвинение

Хванатият с дрога полицай отказал тест за наркотици

Служител на 6-о Районно управление е задържан с 100 грама наркотични вещества в „Студентски град“.

Това каза на брифинг административният ръководител на Софийската районна прокуратура (СРП) прокурор Невена Зартова.

Полицаят е задържан при специализирана операция, проведена на 15 април.

„Вчерашният ден е получен анонимен сигнал във „Вътрешна сигурност“ към МВР, че същият следобед се подготвя сделка с участието на полицай за продажбата на голямо количество наркотично вещество. В тази връзка е организирана съвместна акция между служители на СДВР и Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, в рамките на която този служител е спрян за проверка в района на „Студентски град“, управлявайки лек автомобил. При проверката той е признал, че държи в себе си наркотично вещество“, обясни тя.

По думите ѝ поради това е извършен обиск на лицето и претърсване на лекия автомобил. „При обиска във вътрешния му джоб е намерено вещество, което наподобява кокаин, а в подлакътника на жабката на лекия автомобил е намерена топка тревиста маса, наподобяваща марихуана. Непосредствено след това е направен и полеви тест на тези две вещества, който потвърждава, че те са кокаин и марихуана. Служителят от своя страна е отказал проверка с тест за наркотици. Той е бил в болничен по това време, не е изпълнявал служебните си задължения. Незабавно е образувано досъдебно производство“, допълни Зартова.

Тя уточни, че днес материалите са докладвани на Софийска районна прокуратура. „Лицето е привлечено към наказателна отговорност за притежание на наркотици и е задържано за срок до 72 часа“, коментира тя и допълни, че докато е управлявал автомобила си, полицейският служител е бил сам. „Той е служител на 6-о Районно управление“, добави Зартова.

Полицаят е бил само куриер и за всеки курс е получавал поне по 1000 лева.

Това съобщи директорът на „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефчо Банков.

Срещу него има няколко дисциплинарни производства, които все още са висящи.

- реклама -