360 километра гонка с полицаи. Шофьорът-беглец още се издирва (ВИДЕО)

360 километра е продължила гонката между полицаи и трима мъже с автомобил, които не спрели за рутинна проверка в Стара Загора. Шофьорът още се издирва.

Гонката, започнала в малките часове, започнала от Стара Загора. Там шофьорът на лек автомобил „Пежо” не се подчинил на стоп палка и заедно с двамата си стъпници, отпрашили към Чирпан. Полицията тръгнала след тях. Отправили се към Пловдив, после Раковски, върнали се към Пловдив, завъртели отново към Раковски, където влезли и в града. Поели към Подбалканския път, минали са през Калофер, където за малко не блъснали пешеходци. Шофьорът е поел към Карлово и Казанлък.

Колата е била спряна между селата Ръжена и Ягода, след като на пътя са били разпънати шипове и гумите на автомобила са спукани.

Към момента е установено, че автомобилът на бегълците не е собственост на нито един от тримата, които са пътували в него. Единият от тях е криминално проявен. За другите двама няма такава информация.

Тримата са били в казино в Стара Загора снощи, където са употребили алкохол. След това са се качили в автомобила, който на този етап не е и обявен за краден, най-вероятно им е предоставен от техен близък. Двама от мъжете бяха задържани по-рано между Ръжена и Ягода.Третият мъж успя да избяга и още се издирва. В акцията се включиха десетки полицаи и обучени кучета.

Лекият автомобил беше запечатана от полицията, натоварена на платформа и откаран към районното управление, където ще бъде извършен обстоен оглед.

Търсенето се извършва между селата Ръжена и Ягода, северно от града.

Движението в района на Ръжена не е спряно.

- реклама -