Политолози очакват до 8 партии в 50-ото Народно събрание

Политолози очакват до 8 партии в 50-ото Народно събрание

Политологът проф. Светослав Малинов заяви, че ПП-ДБ се борят да си върнат част от гласовете. Моето усещане е, че кампанията е вяла, но откъде да дойде нова енергия? Няма нов политически играч на сцената, като новите лица са изключително малко. Няма особено голямо желание нови хора да се включват в политиката, коментира проф. Малинов в студиото на bTV.

Според него няма големи имена, които да искат да се включат в изборите.

Проф. Малинов не очаква някоя по-малка формация да влезе в парламента и да бъде ключов фактор. Той е на мнение обаче, че в 50-о Народно събрание може да влязат до 8 партии. Проф. Светослав Малинов не очаква по-висока избирателна активност от предишните избори.

Стойчев посочи, че в следващия парламент може да има между 6 и 8 партии. Ако са повече партиите, по-лесно може да се направи мнозинство.

Според него протестният вот трудно може да бъде обран от някои политически партии. Протестният вот ще се реализира между „не подкрепям никого“ или изобщо няма да се реализира.

Той коментира и протеста на преподавателите във ВУЗ-овете.

Проф. Малинов обясни, че един от успехите на служебното правителство е, че е успяло да се справи с протеста на академичната общност. При такава система, която пряко зависи от държавното финансиране, нямаме големи възможност за увеличаване на доходи, въпреки че има сериозни възможност за увеличаване заплатите на преподавателите, посочи проф. Малинов.

Още по темата:

„Медиана“: ГЕРБ води с 12% пред „Възраждане“, ПП-ДБ четвърти след ДПС – Flashnews

Нумеролог: Вотът на 9 юни ще ни прати пак на избори още тази година – Flashnews

„Сова Харис“: ГЕРБ води с 10%, фотофиниш за второто място, Борисов най-харесваният партиен лидер (Изследването) – Flashnews

Удостоверяват машините за гласуване под наблюдението на ДАНС – Flashnews

Борисов: Трябва да сложим край на „избори до дупка“! (Видео) – Flashnews

Нанков: Три години минаха, откакто ГЕРБ не управлява, и „фактурите” на Промяната започнаха да излизат – Flashnews

 

- реклама -