Даниел Стефанов, протоколи,ЦИК, СИК, РИК

Политологът Даниел Стефанов: Изборният протокол е тежък, изисква серийни играчи на судоку

„Ето това е част от изборния протокол за тези избори. Очевидно е, че той е тежък, общо взето изисква серийни играчи на судоку за членове на всичките 9390 комисии с машини“.

Това написа в профила си във Фейсбук политологът Даниел Стефанов.

„Няма какво да нападам ЦИК за него, те имат своята вина. Но! Този протокол е резултат от всички експерименти, които не спряхме за правим с гласуването. Няма да ги споменавам, защото много хора ще се разсърдят. Решение вече няма, Мишо Константинов предлага нещо, което вече не може да стане, защото протоколите са отпечатани. Единственото, което може да се направи е да се каже от сега, че отчитането на резултатите ще става бавно, а в протоколите на СИК ще има грешки, които ще трябва да се оправят,пише Стефанов.

Това ще е технически проблем, а не политически. Няма да е, защото някой е искал да открадне гласове, а защото искаме този някой без да е обучен, срещу 100 лв, да стои 16-18 часа с маска и шлем и да прави сложни неща. Това не са МишоКонстантиновци, а лелята от долния етаж, батката от горния и съседа с колелото от съседния вход. Ще трябва търпение, заявява Даниел Стефанов.

- реклама -