избори, машина, гласуване, кмет, общини, кметства
Снимка: БГНЕС

”Politico”: ГЕРБ запазва първото се място с 23%, БСП са втори

ГЕРБ запазва първото се място с 23%.

Твърдо второто място се заема от БСП с 15%. ИТН се срива на трето място с 14%.

Новата формация на дуто Петков/Василев „Продължаваме промяната” – се класира чак на четвърто място с 13%. Няма промяна в подкрепата за “Демократична България” – 12% И за ДПС – 11%

“Изправи се.БГ! Ние идваме!” е на ръба на влизането в парламента с 4%

Това показват данни от изследване на известния сайт за политически анализи и проучвания в Европа Politico.

Данните на Politico обхващат картината в България до 26 септември. И брюкселското издание показва, че по всяка вероятност новият играч на политическата сцена, зад който застана “дуото от Харвард” черпи електорат по-скоро от най-логичния си съюзник в лицето на “Демократична България” и “Има такъв народ”, за които упорито се твърди, че са разочаровали избирателите си.

Крахът в доверието към ИТН започна още с действията на формацията на 12 юли – ден след изборите за 46-тото Народно събрание. Загуба на електорат се отчита основно след като бе обявен окончателния вариант на правителството, предложено от ИТН.

След като няколко родни социологически агенции отчетоха възход за БСП, това се потвърждава и от “Politico”, които отреждат на водената от Нинова формация второто място.

На твърд електорат разчитат и от ДПС, както и от ГЕРБ.

Борисовата формация в момента е на “гребена на вълната”. Според “Politico” партията на Борисов е доста пред опонентите си. Тя е достигнала максимална консолидация на ядрото си и не е помръднала от спечелените през юли 23%.

Източник: 24 часа

- реклама -