парламентът

Политически коментари за отказа на съда да регистрира ДОСТ

Политическите сили в Народното събрание с коментар на отказа на съда да регистрира ДОСТ.

„Не е предмет на нашата нито парламентарна, нито политическа дейност да обсъждаме такива казуси. Ние имаме доверие в правораздавателната система на България“. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Янко Янков.

От БСП отказаха да коментират решението на съда да не регистрира пратията на Лютви Местан.

Жельо Бойчев
Жельо Бойчев

„Не е редно, не трябва и не бива да се коментират решения на съда“. Това заяви пред журналисти говорителят на БСП Жельо Бойчев.

„Доколкото знам има процедура, която ще продължи с оспорване на това решение от заявителите от ДОСТ. В съдебна процедура сме и ако има някакво завоевание на властите в България – това е разделението им и ясните отговорности, които трябва да имат”, каза Бойчев.

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

От Патриотичният фронт смятат, че решението на съда е правилно.

„Подобна партия няма място в българския политически живот. Ясно е, че това е чужд държавен проект. Поздравления за българския съд“, заяви съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов.

„Всеки има право да обжалва. Горната инстанция би трябвало също да вземе аргументите. Няма съмнения за никой, че тази партия директно обслужва или застава зад интересите на съседна нам държава”, категоричен бе Каракачанов.

- реклама -