депутати Народно събрание първо заседание
сн. БГНЕС

Политическата равносметка: За повечето депутати 2022 е загубена година

За повечето депутати 2022 г. е загубена година и въпреки че е провел 33 заседания и е приел десетки закони, парламентът е пред провал. Фалстарт, нестабилност и безвремие. Така депутатите описват 48-то Народно събрание, информира БиТиВи.

„Тръгнахме с три фалстарта – Изборния кодекс, невнасянето на бюджет и третият фалстарт е невъзможността на водещата политическа сила да направи правителство“, смята Николай Денков от „Продължаваме промяната“.

„Равносметката едва ли е добра, защото държавата не върви добре, няма и правителство“, депутатът от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев.

Липсата на кабинет и невъзможността да се постигне консенсус е проблем за всички партии.

„Работата в парламента се закучи и сериозните проблеми на хората остават за в бъдеще“, казва Танер Али от ДПС.

„Не успяхме да стабилизираме страната. Това чувство за нестабилност се пропива във всичко“, коментира Елисавета Белобрадова от „Демократична България“.

„В началото цареше голямо безделие и безвремие. Сега се опитваме да пренаредим дневния ред, който не съвпада с този на обществото“, каза Цвета Рангелова от „Възраждане“.

И според хората парламентът е на дъното като институция, отчитат социолозите. А депутатите масово се подготвят да посрещнат празниците у дома, със семейството.

- реклама -