Полина Карастоянова: Темата за къмпингуването не трябва да е платформа за партиите

„Националния борд по туризъм подкрепя Министерството на туризма за необходимостта от ясно регулиране на туристическите зони, които имат своя специфика.“ Така коментира промените в законодателството изпълнителният директор на “Национален борд по туризъм“ Полина Карастоянова пред Нова ТВ. Тя подчерта, че бизнесът работи в отлично взаимодействие с министерството и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тази седмица депутатите приеха окончателно по-строги ограничения и санкции за шум в околната среда. Промените бяха инициирани още миналото лято от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов след акции срещу шума в заведения по Черноморието.

Слънчев бряг проверки Симеонов шум

„По принцип намирам за добра идеята да бъдат ограничени правилата, които се отнасят до комфорта на гражданите и това да се чувстваме по-спокойни в следобедните и късните часове. Но според нас е необходимо ясно регулиране на туристическите зони, в които правилата имат различна специфика спрямо останалите населени места”. Така коментира промените в законодателството изпълнителният директор на “Национален борд по туризъм“ Полина Карастоянова.

Според нея Слънчев бряг няма как да се превърне в семеен курорт.

„Това е едно място, на което младите хора могат да се забавляват. Въпреки това там наистина има различни възможности за развитие. например, бихме подкрепили държавата при изграждане на конгресен център, който да бъде активен извън летните месеци”, коментира Карастоянова.

„Тези туристи и гости на България, както и българските граждани, които търсят спокойствие и семейна атмосфера, могат да го намерят и ще продължават да го намират в курорта „Албена”, в курорта „Златни пясъци” и във всички затворени комплекси. А тези които очакват повече шум и летни нощи навън – могат да отседнат в курорта „Слънчев бряг”, каза още тя.

 

- реклама -