Поли Карастоянова

Полина Карастоянова отстранена от всички парламентарни комисии

Патриотичният фронт отстрани Полина Карастоянова от всички парламентарни комисии, в които до момента взимаше участие по решение на парламентарната група на партията. Това съобщи пред журналисти съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

„Вече е свалено доверието от преди 6 месеца и от НФСБ, с чиято листа тя стана депутат. Сега цялата група, включително колегите от ВМРО гласувахме единодушно Полина Карастоянова да бъде извадена от комисиите, в които участва”, добави Симеонов.

„Никой няма някакво специално отношение към някого без причина. Не става въпрос за лични отношения, а става въпрос по наша преценка, за защита на лобистки интереси в няколко случая вече – със Закона за акцизите и данъчните складове, така и с дружествата, управляващи авторски права. Там има директно лобистки текстове, които са подкрепени от нашата представителка в качеството й на председател. Тези текстове дават възможност само на две организации изцяло да узурпират въпроса с авторските права в страната, което противоречи на свободната конкуренция”,обясни Валери Симеонов причината за отстраняването на Карастоянова от всички комисии

Засега Карастоянова остава в парламентарната група, защото не е имало единодушие в ПГ тя да бъде изключена. „От НФСБ настояваме тя да бъде изключена от групата, тъй като не притежава качествата за народен представител от ПФ и НФСБ”, уточни Валери Симеонов.

Валери СимеоновНа мястото на Карастоянова като председател на Комисията по култура и медии ще бъде Славчо Атанасов. „Той е човек с достатъчен принос към културата и медиите в качеството му на кмет.”, допълни Симеонов.

В комисията по икономика и туризъм се предлага Димитър Байрактаров-човек с икономическо образование, с ясни позиции и квалификация. В парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество се издига Петър Петров, който е с достатъчен принос в тази област, според съпредседателя на ПФ.

Относно това дали е вярна информацията, че ще има вътрешно партийно допитване в НФСБ дали да направят коалиция с Атака за президентските избори, Симеонов обясни, че ще има съвещание между ръководствата и допитване в структурите.

- реклама -