Поли Карастоянова

Поли Карастоянова напусна ПГ на Патриотите

Полина Карастоянова вече е независим депутат. Тя е подала заявление, с което желае да напусне парламентарната група на Патриотичния фронт, съобщи в началото на днешното пленарно заседание председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Това се случва само ден след като патриотите свалиха доверието си от Карастоянова и обявиха, че я изключват от всички парламентарни комисии, в това число и комисията, чиито председател бе до скоро. Нейното място се очаква да заеме Славчо Атанасов – бивш кмет на Пловдив.

Патриотичният фронт се отказа от Поли Карастоянова, тъй като по думите им тя се опитвала постоянно да прокарва лобистки законови поправки.

Полина Карастоянова отстранена от всички парламентарни комисии

Вчера съпредседателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов припомни, че неговата партия НФСБ още преди шест месеца е свалила доверието си от Карастоянова. Тогава причината бяха внесените от нея промени в закона за акцизните стоки, удрящи казаните с ракия. За ВМРО обаче наказанието бе твърде сурово, и те обявиха, че продължават да работят с Поли Карастоянова.

Вчерашното решение за отстраняването й от комисиите е продиктувано от съмнения за защита на лобистки интереси в интерес на дружества, управляващи авторски права, което е свързано с дейността ѝ в Комисията по култура.

- реклама -