Полезно за шофьорите: Как да направим колата по-привлекателна за продажба

Ходова част

Да започнем от техническата страна. Ако има някои дребни проблеми, които могат да бъдат отстранени евтино и бързо, по-добре е да се справите с тях. В крайна сметка това, което ще струва стотина лева в сервиза, може да се удвои при продажбата. Колата трябва да е „стегната“, или с други думи да не потропва нищо.

Екстериор

Повечето купувачи гледат повече на външния вид, така че му обърнете достатъчно внимание. Ако фаровете са помътнели, полирайте ги, процедурата не струва много, а можете да го направите и сами. Тази процедура значително подобрява външния вид на автомобила.

Също така, в идеалния случай, е добре да полирате и каросерията и ако отново не искате да харчите много пари, също можете да го направите сами, пише  fakti.bg. След това измийте добре колата, леко докоснете всички малки драскотини със специален маркер за боядисване и нанесете финалния слой твърд восък. Ще се учудите от резултата.

Интериор

Що се отнася до интериора на колата, то най-добре е просто да измиете добре салона на автомобила и да не използвате евтини спрейове със специфична миризма, след това да окачите неагресивен ароматизатор и това е всичко.

Двигател

Бъдете внимателни, когато миете двигателя си. Разбира се, той е много привлекателен, когато е чист и красив под капака, но за да не изглежда подозрително, по добре само го забършете с влажна кърпа. Може и да го обслужите с ново масло и филтри и да покажете това на купувача. Това също е бонус, който може да повиши цената.

- реклама -