олимпийските игри

Покемон манията в Рио засенчва олимпийските игри

Младите жители на Рио де Жанейро не се интересуват от олимпийските игри. Те напълно са забравили за плажния волейбол, за футбола или за тениса, а какво остава за по-малко популярните спортове. Откакто в Бразилия стана достъпна играта „Покемон гоу“ младите се интересуват повече от нея.

Премиерата в Бразилия на играта на компанията „Ниантик“, в която компанията „Нинтендо“ има дялове, беше на 3 август, два дни преди откриването на олимпийските игри.

2 милиона души са свалили приложението на играта

Според компанията за мобилни комуникации „Кларо“, третата по големина в Бразилия, близо 2 милиона души от района на Рио са свалили играта, откакто тя се появи в страната на 3 август.

Представител на друга компания за комуникации казва, че повече от половината от играещите на „Покемон гоу“ търсят покемони в пределите или около местата, на които се провеждат състезания от игрите.

Социологът Жоау Карлуш Барсани казва, че сред младите бразилци няма интерес към олимпийските игри, а само интерес към следващата спирка, на която ще има повече Покемони.

Според Рафаел Моура Баруш играта ще помогне на много хора да намалят наднорменото си тегло. Самият той признава, че преди не е излизал от вкъщи, но откакто е започнал да играе на „Покемон гоу“, с желание приема поръчките за пазар на майка си, само и само за да се впусне в лов на Покемони навън.

Заради „Покемон гоу“ хората се завръщат из паркове и площади, които доскоро не посещаваха от страх, че някои може да ги нападне и обере.

Според ученика Леонарду Перейра е хубаво, че много хора играят на едно и също място, защото така няма опасност от нападения и кражби на мобилни телефони.

- реклама -