Показно убийство на гръцки мафиот

Известен гръцки престъпник беше разстрелян показно по време на семейно тържество.

Убийството е станало вчера следобед, докато 55-годишният Янис Скафтурос е празнувал Великден със семейството си в родното си село Скурта в област Беотия,

Южна Гърция, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Семейната сбирка е била в бащината къща на Скафтурос. Извършителите са пристигнали с мотори,

влезли са в двора на къщата и произвели множество изстрели. Нападателите са били четирима, но само двама от тях са стреляли.

Скафтурос, който се смята за член на гръцката мафия, е прострелян с 15 куршума, съобщава телевизия „Скай“.

Ранени са дъщеря му и свекър му. Според информация на в. „Катимерини“ двамата пострадали са настанени в болница като няма пряка опасност за живота им.

Използваното оръжие е било автомат Калашников.

Според полицейски служители извършителите са били професионалисти, а акцията е била много добре планирана и извършена. Често при подобни престъпления извършителите идват от чужбина и веднага след престъплението бягат от страната.

Предположенията са за разчистване на стари сметки или заявяване на власт от нови играчи в престъпните структури на страната.

Скафтурас винаги се е придвижвал с охрана и според информацията много малко хора са знаели къде ще празнува със семейството си тази година.

Полицията провежда мащабна акция по откриване на извършителите на престъплението, включително с хеликоптер, съобщава „Прото тема“.

- реклама -