Пеле

Поканиха Пеле да запали олимпийския огън

Легендата на бразилския футбол Пеле  е получил покана от организаторите на Игрите в Рио де Жанейро да запали олимпийския огън, съобщава Reuters. Лично президентът на МОК Томас Бах е отправил предложението към играч №1 на 20 век. Очаква се Пеле да даде своя окончателен отговор дали ще запали олимпийския огън, с което ще бъде даден старта на 31-ите Игри, в четвъртък. Ако легендарният бразилец се съгласи, ще трябва да отложи организираното си работно пътуване.

Имам договор, който съм длъжен да спазвам. Като бразилец, за мен ще бъде удоволствие да запаля факлата„, заяви 75-годишният трикратен световен шампион като допълни, че в момента води преговори с американската компания, която държи правата за неговата марка.

МОК провъзгласи Пеле за спортист на столетието

Пеле беше обявен от ФИФА за най-добрия футболист на 20 век. През 1999 г. МОК призна бразилеца за спортист на столетето, макар че нито веднъж не е участвал на Олимпийски игри. Наскоро Пеле записа песента „Надежда“, посветена на игрите в Рио, които започват на 5 август. Церемонията е в ранните часове на 6 август българско време.

- реклама -