БСП, Христо Проданов, Фандъкова,

Поканата на Слави още не стигнала на „Позитано“

БСП още не е получила официално поканата си от „Има такъв народ“ за разговори. Това съобщи депутатът от БСП Христо Проданов в сутрешния блок на Би Ти Ви. . На „Позитано“ наистина очаквали такава покана, но засега нямат представа за кога са планирани тези разговори.

Може да има правителство с подкрепата на ДПС, но когато няма нормално споразумение между политически партии за управление, а плаващи мнозинства и подобни договорки, започват пазарлъците и корупцията, търгуване с постове и закони, посочи Проданов.

Лъсна това, че сигурно вече е имало преговори между трите формации и ДПС, смята червеният депутат след вчерашното гласуване за парламентарен шеф, при което Ива Митева бе избрана с гласовете на ДПС.

БСП гласува „Въздържал се“ и предложи Кристиан Вигенин за председател.

Ако целта е да сменим Пеевски с Прокопиев, няма да участваме. Искаме наистина независим съд и прокуратурата, една дълбока реформа, защото сега системата е бич – няма инвеститор, който да иска да дойде и да не се бои, че бизнесът му ще бъде откраднат.

До голямата степен съдебната система сега е по модела на Христо Иванов, но наистина без съществена част,  коментира още Проданов.

Закриване на специализираната прокуратура и съд и съдебен контрол над актовете на главния прокурор открои като две основни искания на БСП Проданов.

В идеите на ИТН пък открои като неприемлива приватизацията на ББР. Банката бе създадена по наша инициатива да подпомага малкия бизнес.

БСП ще води преговорите, за да заяви ясна позиция – наистина да има сериозни реформа, за да се осъществи пълна политическа промяна.

Националният съвет на БСП ще даде санкция дали партита иска да участва в бъдещо правителство и как, отговори Проданов на въпрос иска ли БСП да е коалицонен партньор.

Ще се научи ли Слави как се води диалог? Интересното предстои

- реклама -