Париж

Равносметката след погрома: 37 са ранените при експлозията в пекарна в центъра на Париж – СНИМКИ

Мощна експлозия разтърси центъра на Париж, съобщава Би Би Си. Взривът е причинен най-вероятно от изтичането на газ в хлебарница в девети район на френската столица. Взривът е бил предшестван от пожар в магазина, намиращ се на улица „Тревизо“. При ударната вълна са нанесени щети на околните сгради. Има десетки обгорени автомобили.

12 души, сред които и трима огнеборци, са получили сериозни наранявания

По последна информация общия брой на пострадалите е 37 души.

„На други 24 души е оказана медицинска помощ на място и са освободени за домашно лечение“, уточни командир Ерик Мулен от пожарната служба във френската столица.

„Всички прозорци на апартамента избухнаха. Вратите паднаха. За да изляза от стаята, трябваше да прескоча отломките. Децата бяха паникьосани, не можеха да излязат от стаята си“, разказва Клеър Салавард, която живее на първия етаж в сградата, в която се намира пекарната. Семейството й е било евакуирано с пожарникарска стълба.

Снимките от мястото показват апокалиптична картина – отломки, покриващи улицата, долната част на сградата е разрушена, а огънят продължава да гори.

На мястото на инцидента работят екипи на пожарната и спешните служби. От полицията призоваха гражданите на избягват района, докато не бъде обезопасен. на мястото на трагедията е пристигнал френският вътрешен министър Кристоф Кастанер.

Пекарната не е била отворена за клиенти, по време на взрива. Повечето от пострадалите са случайни минувачи и хора, живеещи в съседни сгради, които са получили наранявания от счупени от взривната вълна стъкла.

Властите са категорични, че става въпрос за битов инцидент, а не за терористичен акт.

- реклама -