Азнавур

Погребаха Шарл Азнавур в семейната гробница край Париж

Шарл Азнавур, една от емблемите на френския шансон, беше погребан днес на гробището в Монфор л’Амори в департамент Ивлин югозападно от Париж, съобщи ТАСС, като се позова на радио „Франс енфо“ и френската телевизия СиНюз.

Преди погребението се състоя панихида в арменската църква „Йоан Кръстител“ в Париж, близо до „Шанз Елизе“, информира БТА.

На церемонията не бяха допуснати журналисти, присъстваха само роднини и най-близките приятели на Шарл Азнавур, а също арменският президент Армен Саркисян и премиера Никол Пашинян.

Знаменитият певец ще почива в построената през 1992 г. семейна гробница до родителите и сина си Патрик, починал на 25 години.

От няколко години прочутият певец и автор на песни живееше близо до Монфор л’Амори, в старо нормандско имение с 28 стаи, една от които – превърната в звукозаписно студио.

В Армения днес е ден на траур. Знамената в страната са спуснати наполовина, а църквите отслужват заупокойни литургии в памет на починалия във Франция Азнавур, отбелязва Франс прес.

Неизтощимият и преливащ от нови проекти певец и композитор, който смяташе да живее 100 години, се завърна на сцената през септември с два концерта в Япония. Следващата седмица той щеше да пътува до родната си Армения заедно с френския президент Еманюел Макрон за срещата на върха на Международната организация на франкофонията.

- реклама -