поемно лице, мвр, оБЩИНА бУРГАС, ОБЛАСТНА УПРАВА, акция, Росенец

Поемно лице на МВР излезе от Община Бургас „на литър водка“ по време на полицейската операция (ВИДЕО)

По-рано днес полицията влезе на акция в Община Бургас и в Областната управа в града. По неофициална информация се изземат документи, свързани със земите около „Росенец“, където се намират и т. нар. „сараи на Ахмед Доган“.

От Община Бургас заявиха, че става въпрос за земи, деактувани в полза на държавата. По информация на в. „24 часа“ пък иззетите документи са от 2013 г.

По време на акцията журналистите пред сградата на общината станаха свидетели на странна случка. От там излезе мъж на име Илиян Стоянов, който се представи за поемно лице на МВР.

Той се похвали пред медиите, че вече е „на литър водка“, а от джоба му се подаваше бутилка с прозрачна течност, за която той потвърди, че е алкохол. Държеше и подаръчна торбичка с вино и сувенири, каквито от общината раздават за Нова година.

„На един литър водка съм от сутринта. Нищо не ми платиха. Имаше и други поемни лица, да. Влизам в една стая, подписвам документи и „дим да ме няма“. Не знам какво пише в документите, не съм чел нищо“, каза мъжът.

Мъжът не можа да даде обяснение в кой кабинет е търсил документи както и кой го е повикал. „Един приятел ме извика“, каза видимо почерпеният Илиян Стоянов.

От Община Бургас заявиха, че там ежедневно се извършват проверки от различни институции. 

„Всички документи, свързани със заповеди за деактуване в полза на държавата, са предоставени многократно на компетентните органи. Същите бяха предоставени отново и днес. Община Бургас няма как да продава, нито да се разпорежда с имоти, които са присъдени от българския съд именно на българската държава още през 2012 г. Община Бургас не тълкува, а директно изпълнява решенията на българския съд и със заповед ги е деактувала в полза на държавата. Община Бургас няма отношение към последващото разпореждане с държавни имоти“, се казва в официалното изявление на Община Бургас.

От Областната управа в града заявиха, че екип на Икономическа полиция е изискал от тях документи свързани със заповеди от минал период за имоти в парк „Росенец“.

По случая е образувано досъдебно производство.

- реклама -