пожар пожар, Девин, момче, деца

Подпалиха къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман

Тази нощ къщата на адвоката Ирен Савова е била подпалена.

За това съобщи самата тя пред NOVA.

Инцидентът се е случил около 03:30 през нощта. По думите на Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са поставили взривно устройство.

От МВР потвърдиха за случая – сигналът е подаден малко след 3 ч. тази нощ, 2 пожарни са изгасили огъня за броени минути, изгорели са 45 квадратни метра от покрив на къщата, пострадали няма. Случаят се проверява.

Ирен Савова е защитник на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева и бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Пожарът най-вероятно е умишлен и е свързан с работата ѝ като защитник в съда.

Това коментира самата тя в ефира на bTV.

Самата тя не е била в родния си дом, разбрала от съседи за пожара. „Чули са много силен трясък, много силен шум. Цяло щастие е, че са видели началото на пламването на пожара. Една трета от покрива го няма, вторият етаж е доста засегнат. (…) Когато пожарната потушаваше покрива видяхме една туба със запалително вещество. Може би това е една от сериозните улики, че пожарът не е случаен“, коментира адвокат Савова.

Тя беше категорична, че евентуалният палеж е свързан с работата ѝ.

„Не знам да има човек на тази земя, който да няма врагове. Още повече пък адвокат, който, печелейки делата на едната страна, всяка друга е наранена“, допълни Савова.

Неотдавна на кантората ѝ бяха разлепени некролози с нейния лик. След като не било установено кой е извършителят, тя решила да се премести в чужбина. Междувременно подала и сигнал в ГДБОП за открити проследяващи устройства в коли, използвани от нея.

- реклама -