Подкрепата за Байдън скочи, той е на 14% преднина пред Тръмп

Ако изборите се провеждаха сега, 53% от американците биха били готови да гласуват за Джо Байдън. Само 39% биха гласували за Тръмп, сочи анкета, поръчана от „Уол Стрийт Джърнъл“ и Ен Би Си.

След първия телевизионен дебат кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джоузеф Байдън изпреварва своя опонент на предстоящите избори Доналд Тръмп сериозно. Това пок8азват резултатите от проучване на общественото мнение, публикувано в неделя по поръчка на „Уол Стрийт Джърнъл“ и Ен Би Си.

Разликата между кандидатите се увеличи с 6 процента наведнъж. Ако изборите се провеждаха сега, 53% от американците биха били готови да гласуват за Байдън. Само 39% от анкетираните биха гласували за Тръмп.

Анкетата е проведена сред 800 регистрирани гласоподаватели от 30 септември до 1 октомври – преди президентът на САЩ да бъде диагностициран с коронавирусна инфекция. Допустимата грешка е 3,5 процента. Според подобна анкета, проведена в края на септември, подкрепата за Байдън е била 51%, за Тръмп – 43%. През юли маржът на Байдън беше 11%.

Първият кръг от дебати за президентската кампания се проведе във вторник вечерта в Кливланд, Охайо. Проучване на Си Ен Би Си и Change research показва, че повече от половината американци виждат Байдън като победител в този кръг от дебати.

Следващите избори за господар на Белия дом са насрочени за 3 ноември.

- реклама -