Подаде оставка медицинската сестра, грижила се за Борис Джонсън

Медицинска сестра, която се грижеше за британския премиер Борис Джонсън, когато беше болен от COVID-19, подаде оставка от Националната здравна служба на Великобритания заради лошото отношение на правителството към медицинския персонал, съобщава в. „Гардиан”.

Джени Макджи е с критична оценка за 1-процентното увеличение на заплатите за НЗС, обявено през март, описано като „обида“ от критиците, докато правителството на Обединеното кралство заяви, че това е най-многото, което може да си позволи.

„Не получаваме уважението и сега получаваме, колкото заслужаваме. Просто ми писна от това. Така че подадох оставката си “, казва Макджи в„ Годината, в която Великобритания спря “, документален филм на Канал 4, който ще бъде излъчен на 24 май.

Макджи беше една от двете медицински сестри, на които Джонсън благодари за тяхната „грижа, мисъл и прецизност“, докато се грижели за него по време на интензивното лечение. Джонсън каза, че „причината в крайна сметка тялото ми да започне да получава достатъчно кислород беше, защото през всяка секунда от нощта те действаха.“

По-късно медицинската сестра посети Джонсън на „Даунинг Стрийт”, където отказа да участва в събитие за „потупване по рамото за полагащи грижи“.

„Много медицински сестри смятаха, че правителството не е действало много ефективно – нерешителността, толкова много смесени послания. Това беше много разстройващо”, каза Макги.

В изявление, публикувано във вторник, Макджи официално обяви оставката си, като заяви, че това е била „най-трудната година в сестринската кариера [ нейната].“

- реклама -