Ишгъл
сн. БГНЕС

Под съдебен прицел: Готвят се да съдят курорта Ишгъл – гнездото на COVID-19 в Европа

Повече от 5000 души са се регистрирали в австрийска организация за защита на потребителите, която иска да предприеме юридически действия срещу австрийската федерална провинция Тирол заради разпространението на коронавируса, съобщи Еуронюз.

сн. БГНЕС

Според австрийските и швейцарските медии полицията е представила междинен доклад от приблизително 1000 страници за горещата точка на разпространението на вируса – Ишгъл.

След като се разбра, че курорта е бил истински инкубатор на вируса, медиите започнаха да наричат градчето „тайният развъдник на вируса“.

От регистрираните от Асоциацията за защита на потребителите (VSV) 3680 са от Германия, 526 от Холандия, 152 от Великобритания и 133 от Швейцария. 75 процента от оплакванията засягат ски курорта Ишгъл. Според председателя на VSV Петер Колба 25 души са загинали след инфекция със SARS-CoV-2 в Тирол.

сн. БГНЕС

По същество въпросът е, че властите не са реагирали навреме, след като наред с други неща официалните агенции в Исландия обърнаха внимание на случаите на COVID-19, привнесени там от Ишгъл.

Après-ski bar Kitzloch и други хотели в Ишгъл бяха затворени дни след първите съобщения. А, на този фон канцлера на Австрия Себастиан Курц иска да стартира отново туризма възможно най-скоро, тъй като страната му се справи добре с кризата с коронавируса.

- реклама -