надпис, Съединението прави силата, Народно събрание, нова сграда,

Почти целият кабинет на парламентарен контрол

Вицепремиер и дванайсет министри от служебното правителство ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Депутатите ще започнат с разискване по питания, отправени към служебния министър на отбраната Георги Панайотов. Те са свързани с реализация на програмите за развитие на отбранителните способности – 2020 и 2032.

След това министър Панайотов ще отговаря и на депутатски въпрос за патрулирането и опазването на въздушния суверенитет на България/НАТО при нарастващите рискове на използване на МиГ-29.

Новият дизайн на мярката 60/40 – това е въпросът, адресиран към вицепремиера и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Строителни казуси, ремонт на участъци от пътната инфраструктура и ВиК мрежата – с това предимно са свързани 10-те въпроса, които депутати са отправили към министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Дефицитите на обучението в електронна среда и таксите в медицинските университети – отговаря министърът на образованието Николай Денков.

За работата на музей „Възраждане и Учредително събрание“ депутатите чакат информация от министъра на културата Велислав Минеков, а на няколко въпроса за околната среда ще отговаря екоминистърът Асен Личев.

Какво е оборудването на горските служители, които участват активно в потушаването на пожарите, бушуващи в страната? Това искат да знаят депутатите от ресорният министър Христо Бозуков.

Ще бъде ли търсен начин за ограничаване на агресивната реклама на хазарт, особено в близост до училища и други културни институции? На този въпрос отговор трябва да даде финансовият министър Асен Василев.

Има ли намерения на Министерство на здравеопазването за имунизация с трета бустер доза от ваксината срещу COVID-19? Въпрос към министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Министърът на външните работи Светлан Стоев ще трябва да даде информация от парламентарната трибуна какви резултати е дала проверката за двойното гражданство на Кирил Петков, също министър в служебния кабинет.

По темата за съдебната реформа на трибуната ще излезе правосъдният министър Янаки Стоилов, а на няколко икономически въпроса ще отговаря ресорният министър Кирил Петков.

Източник: БГНЕС

- реклама -