covid-19, коронавирус, заразени, починали

Почти 265 млн. души са се срещали с COVID-19, 5,5 млн. от тях са негови жертви

Повече от 264,59 милиона човека са били заразени с новия коронавирус по света, от които 5 541 249 са починали, сочат изчисления на Ройтерс.

От началото на разпространението на вируса в края на 2019 г. инфекции са били регистрирани в 210 държави и територии. Информационната агенция публикува списък на 50-те държави с най-голям брой установени случаи с коронавирус.

Междувременно Индия регистрира най-големия брой жертви на COVID от юли насам, след като два от щатите коригираха дневния брой загинали, предаде Ройтерс.

Източният щат Бихар добави 2426 нерегистрирани смъртни случая, дължащи се на коронавируса, а южният щат Керала добави 263. С това дневният брой на жертвите достигна 2796, най-високата цифра от 21 юли.

Жертвите на опустошителната втора вълна през март и април тази година се измерваха с хиляди.

През последните месеци индийските щати продължават да добавят нерегистрирани смъртни случаи, дължащи се на COVID-19. Това подкрепя мнението на някои медицински експерти, че жертвите на пандемията в страната далеч надхвърлят официалната цифра от 473 326, отбелязва агенцията.

Австралия пък стана поредната държава, която одобри прилагането на ваксината срещу коронавирус на „Пфайзер“ сред деца от 5 до 11 години.

Здравният министър Грег Хънт уточни, че поставянето на дозите в тази възрастова група ща започне на 10 януари. По думите му решението е било взето след „внимателна и задълбочена преценка“, която е установила, че мярката е безопасна и ефективна и е от интереса на децата.

Източник: Dir.bg

- реклама -