Почти 1800 станаха жертвите на коронавируса в Китай

Броят на заразените с новия коронавирус в провинция Хубей в централен Китай надхвърли 58 100 души, 1756 са починали, 6639 души са оздравели. Това съобщи в понеделник комисията по здравеопазване в региона, цитирана от РИА Новости.

В неделя властите информираха за повече от 56 200 хиляди пациенти, 1596 жертви и 5623 оздравели. Според актуализирани данни, официалният коефициент на смъртност в Хубей е около 2,91%, вместо 2,83% ден по-рано.

Южна Корея потвърди 30-ия случай на инфекция с коронавирус

Южна Корея потвърди 30-ия случай на инфекция с коронавируса COVID-2019, съобщи Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към Министерството на здравеопазването на страната.

68-годишна южнокорейка, съпруга на друг пациент, се е заразила със заболяването. Тя е била поставена под домашна карантина, тъй като е била в близък контакт с носителя на вируса. В момента се лекува в болница към Сеулския университет.

Китай започна производство на първото потенциално лекарство срещу коронавируса

коронавирус, заразени, COVID 19, ваксинаКитай започна производство на първото лекарство, което може да се окаже ефективно при лечението на новия коронавирус. Лекарството се произвежда в източната провинция Джъдзян, съобщиха провинциалните власти в столицата Ханджоу.

„На 15 февруари лекарството, разработено от Zhejiang Hisun Pharmaceutical, официално получи одобрение да влезе на пазара от Държавната администрация по храните и лекарствата. Това е първото лекарство в страната, което по време на избухването на епидемията от новия вид коронавирус получи официално одобрение за включване в списъка на лекарствата, които потенциално могат да бъдат ефективни при лечението“, заяви представител на местните власти. Той добави, че производството е започнало в неделя.

Според китайските власти, въпросното лекарство преди е било известно като фавипиравир или авиган.

В началото на февруари китайският Национален център за развитие на биотехнологиите заяви, че двата медикамента ремдесивир и фавипиравир могат да се превърнат в потенциално лечение на коронавируса. В същото време беше съобщено, че китайски експерти също са започнали тестове върху животни на редица ваксини срещу коронавируса.

- реклама -