Почина серийният убиец Чарлс Менсън

Серийният убиец Чарлс Менсън, който стои зад масовите убийства в САЩ през 60-те години, е починал късно в неделя на 83-годишна възраст, съобщиха представители на затворническите власти в Калифорния.

Дебра Тейт – сестра на една от жертвите на Менсън, съобщи пред сайта TMZ, че е получила обаждане от затвора, че убиецът, който дълго време имаше проблеми със здравето, е починал.

По-късно властите в Калифорния потвърдиха съобщението.

В края на 60-те години Менсън оглавява култ, който извършва серия убийства в богати квартали на Лос Анджелис, предизвиквайки вълна на ужас не само в града.

Членовете на т. нар. „семейство“ на Менсън са обвинени в убийствата на най-малко деветима души, преди да отнемат живота на седмина в периода 9-10 август 1969 г.

Най-известната им жертва е 26-годишната актриса Шарън Тейт. По това време тя е съпруга на режисьора Роман Полански и очаква дете от него. Убита е в напреднала бременност. Менсън не присъства на нейното убийство, въпреки че той дава нареждането за него.

Серийният убиец, който до края на живота си не показва, че се разкайва за делата си, е осъден на смърт през 1971 г. заедно с четирима други свои последователи за убийствата на седем души. По-късно присъдата му е променена на доживотен затвор. Оттогава той лежи в калифорнийски затвор, като през това време подава 12 молби за помилване.

Менсън е роден през 1934 г. в Синсинати, когато майка му е на 16 години. Още от 13-годишен той започва да извършва престъпления и многократно е вкарван в изправителни учреждения и затвори. През лятото на 1967 г. заживява в Сан Франциско, където оглавява комуна от наркозависими, чийто последователи са предимно жени. По-късно неговото „семейство“ се установява в ранчо в калифорнийската Долина на смъртта.

Докато е в затвора през 2014 г. Менсън получава разрешение да се ожени за тогава 26-годишната Афтън Илейн Бъртън, но 90-дневното разрешение минава, без да бъде извършена церемония.

- реклама -