Почина рапърът Кулио

Американският рапър Кулио (истинско му име е Артис Леон Айви младши) е починал на 59-годишна възраст, съобщава TMZ, като се позовава на мениджъра на музиканта.

Отбелязва се, че предполагаемата причина за смъртта на музиканта е спиране на сърцето.

CNN цитира капитан Ерик Скот от пожарната служба в Лос Анджелис. Той е съобщил, че пожарникари и парамедици са отговорили на повикване в 16 часа местно време. На място те извършили „усилия за реанимация за приблизително 45 минути“, но малко преди 17 часа „пациентът е обявен за мъртъв“.

Кулио е известен най-вече като изпълнител на хита „Гангстерски рай“ (Gangsta’s Paradise), който изпълнява заедно с рапъра L.V.

Песента е включена в саундтрака на филма „Опасен ум“ от 1995 г, в който Мишел Пфайфър изиграва главната роля. Филмът е номиниран за наградата на MTV за най-добра песен.

С Gangsta’s Paradise той спечели Грами и бе номиниран за наградата на MTV (Ем Ти Ви) в категория „Най-добра песен“. Хитът се радва на популярност и в ерата на стрийминга. През юли 2022 г. песента достигна 1 милиард гледания в YouTube.

„Това е един от онези песни, които надживяват поколение след поколение“, каза Coolio в едно от интервютата си.

Кулио има 6 деца от 4 различни жени. Женил се е веднъж. В разгара на кариерата си през 1996 г. встъпва в брак с мениджърката си Джозефа Салинас. Заедно са 4 години.

- реклама -