Пол Маринър
Снимка: twitter.com/England

Почина бившият английски национал Пол Маринър

Бившият английски национал Пол Маринър е починал на 68 годишна възраст. Във върха на кариерата си нападателят спечели и ФА Къп и купата на УЕФА с Ипсуич. Освен за Ипсуич той е играл още за Плимът, Арсенал и Портсмът. За Англия той има 35 мача и 13 гола. Кончината му означава, че националният тим ще играе с черни ленти във финала на Евро 2020. Мачът срещу Италия е утре на „Уембли“.

„Със съжаление ви уведомяваме, че Пол почина на 9 юли след кратка битка с мозъчен тумор. Семейството му беше с него до края. Искаме да благодарим на всички, който дойдоха да го видят, както и за всички съобщения, оказващи подкрепа. Това е дълг, който не можем да върнем. Всеки, който познаваше Пол, знае какво великолепно чувство за хумор имаше, както и колко отдаден беше на работата си. Ще ни липсва“, се казва в изявление на семейството.

Професионалния път на Маринър започна през 1973-а, когато Плимът го купува от Чорли. Той има 155 мача и 61 гола за Плимът. През 1976-а нападателят отива в Ипсуич и през 1978 печели ФА Къп. Три години по-късно тимът, воден от Боби Робсън, печели и Купата на УЕФА. Той има 135 гола в 339 мача за тима от „Портман Роуд“. През 1984-а отива в Арсенал. За английския национален тим Маринър играе на Мондиал 1982.

- реклама -