Хю Хефнър

Почина основателят на Playboy Хю Хефнер

Основателят на американското списание за мъже Playboy почина днес на 91 години

Новината бе обявена преди минути на страницата на изданието в „Туитър“.
„Американската икона и основател на „Плейбой“ Хю М. Хефнър почина днес. Той бе на 91 години“, съобщиха от екипа му. Под информацията бе поместена и снимка на Хефнър с негов цитат, гласящ „Животът е твърде кратък, за да изживяваш чужда мечта“.

През годините голяма популярност придоби и известното имение на Хефнър в Лос Анджелис, което беше синоним на блясък и красиви жени. То беше своеобразен монумент на виждането на един мъж за света, сбъдната фантазия за възрастни със звездни гости и диви партита.

„Баща ми живя изключителен и силно въздействащ живот като медиен и културен пионер и водещ глас зад някои от най-значимите социални и културни движения на нашето време в защита на свободата на словото, гражданските права и сексуалната свобода“, заяви пред сп. „Пийпъл” и сина му Купър Хефнър, който заема поста главен творчески директор на „Плейбой” през последните години.

Еротичното сп. „Плейбой” е едно от най-популярните в цял свят

Първият брой излиза в тираж от 51 000 през декември 1953 година с Мерилин Монро на корицата. Това, което го издига на върха като една от най-разпознаваемите американски марки още през първите години на издаването е смелостта да говори открито за сексуалната свобода, но междувременно и да окуражава интелигентния диалог между представители от различни социални, философски и религиозни сфери.

Освен това дълги години журналът е арена за изява и на едни от най-известните и емблематични писатели в историята като Рей Бредбъри, Артър Кларк, Хънтър Томпсън, Иън Флеминг, Габриел Гарсия Маркес, Кърт Вонегът, Харуки Мураками и много други.

Днес „Плейбой” се печата в над 30 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка и Африка.

- реклама -