Почина Манол Велев, бизнесменът, който от 15 години е в кома

Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г. и от този момент бе в будна кома.

Неговата съпруга Весела Лечева и синът му направиха всичко възможно да поддържат живота му и се надяваха до последно да се оправи.

Манол Велев бе роден на 9 септември 1959 г. С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат са семейство от 1986 г.

Бивш състезател по мотокрос, завършил е НСА. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, стротиелството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г.

Той бе президент на футболен клуб „Вихър“ (Горубляне), впоследствие обединил се с „Академик“ (София) и достигнал до втора дивизия.

Бе и запален тенисист. През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев.

През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България.

Велев участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“.

Двамата с Весела Лечева имаха и фондация „Деца и здраве“, като нейната първа проява през 2004 г. за децата от училище „Луи Брайл“ и сираците от дом „Вяра, Надежда, Любов“.

- реклама -