Бруно Мартини
Снимка: twitter.com/MontpellierHSC

Почина легендата Бруно Мартини

Бившият национал на Франция и треньор на вратарите Бруно Мартини е починал на 58-годишна възраст. Причината за смъртта му е инфаркт. Той беше хоспитализиран на 12 октомври.

Мартини има 31 мача за сините, като беше титуляр на Евро ’92. Там петлите бяха в група с Англия, Швеция и бъдещият шампион Дания. По-късно той стана треньор на вратарите на френския тим и изкара на поста 11 години – между 1999-а и 2010-а. В този период Франция спечели Евро 2000 и загуби финала на Мондиал 2006.

В клубната си кариера Мартини игра за Оксер и Монпелие. Вратарят има 139 мача за Оксер и 113 за Монпелие в елита на френския футбол. Общо за Оскер има 386 срещи във всички турнири. В Монпелие той дори за кратко беше треньор през декември 2015-а, наследявайки Ролан Курбис.

„Бруно е част от историята на френския футбол. Знаеше как да използва опита и уменията си, за да помага на другите. Беше прекрасен човек. Тих и дискретен, но забележителен. Ние никога няма да го забравим“, заяви президентът на френската федерация Ноел льо Грае.

- реклама -