Почина Ивана Тръмп- първата съпруга на Доналд Тръмп

На 73-годишна възраст почина Ивана Тръмп. Тя беше пъорвата съпруга на  бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Dailly Mail.

Вероятната причина е сърдечен проблем.

Пристигналите на място медици само са констатирали смъртта й, но се казва, че вероятната причина е сърдечен проблем.

Тя е с чешко-американски произход. Предприемач, писател. Става съпруга на Тръмп през 1977 г. Двамата се развеждат през 1992 г.

„Нашата майка беше невероятна жена – сила в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красота и грижовна майка и приятел“, се казва в изявление на семейство Тръмп.

„Ивана Тръмп беше съврайвър. Тя избяга от комунизма и прегърна тази страна. Тя научи децата си на смелост и твърдост, състрадание и решителност“, каза семейството. „Тя много ще липсва на майка си, трите й деца и десетте внуци“, допълниха оттам.

Ивана Тръмп беше първата съпруга на Доналд Тръмп. Те имат три деца: Доналд младши, Иванка и Ерик Тръмп.

Ивана Тръмп, израснала при комунистическото управление в бивша Чехословакия, се омъжи за Доналд Тръмп през 1977 г.

Двойката се развежда през 1992 г.

„Много съм натъжен да съобщя на всички, които я обичаха, а те са толкова много, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк“, написа и Доналд Тръмп. „Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ живот. Нейната гордост и радост бяха трите й деца Доналд младши, Иванка и Ерик. Тя беше толкова горда с тях, както всички ние бяхме толкова горди с нея. Почивай в мир, Ивана!“, прости се с нея бившият президент на САЩ.

- реклама -