Мино Райола

Почина футболната акула Мино Райола

Футболният агент Мино Райола е починал на 54-годишна възраст, съобщиха световните медии. Причината за смъртта му не се съобщава. През януари агентът беше приет по спешност в болница в Милано, където беше опериран заради възпаление на белия дроб.

Мино Райола беше най-известният футболен агент. Той обаче имаше и славата на доста алчен човек заради високите комисионни, които прибираше. Според „Форбс“ неговото състояние се оценяваше на 85 млн. евро. Голяма част от тях дойдоха от трансфера на Пол Погба в Манчестър Юнайтед от Ювентус през 2016 г. Тогава той взе комисионна от близо 50 млн. евро.

54-годишният агент беше представител на едни от най-големите звезди в света на футбола. Сред неговите клиенти бяха Златан Ибрахимович, Ерлинг Холанд, Джанлуиджи Донарума и Пол Погба. Преди години той представляваше и бившият национал на България Станислав Манолев.

„Спортните директори ме мразят? Не знам защо – не вади пистолет по време на преговорите. Просто знам каква е цената на моите клиенти. Ако ме мразят, това е огромен комплимент. Значи се справям добре с работата си. Никога няма да ме видите с костюм и вратовръзка. Аз съм дебел и нисък. Хората ме подценяват заради това. Но после си научават урока“, каза Мино Райола в едно от последните си интервюта.

- реклама -