Почина един от пострадалите в Камбрилс

Един от пострадалите при терористичния акт в Камбрилс почина, съобщава местната преса.

Tази нощ в Камбрилс испанската полиция ликвидира четирима терористи и рани, още един, който малко по-късно почина. Терористите са се опитали да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона. В резултат пострадаха седем души, включително полицай. Сега един от тези пострадали е починал от раните си.

Flashnews припомня, че по данни на източници от службите за сигурност, извършителите на терористичните атентати в Барселона и Камбрилс са били членове на терористична клетка от 12 души. Петима от терористите бяха ликвидирани при опит да извършат терористичен акт в Камбрилс, трима в момента са задържани, още четирима се намират на свобода.

Сред издирваните е 17-годишният Муса Укабир. Правоохранителните органи не изключват, че той е извършителят на терористичния атентат. Според предварителните данни, 17-годишният Укабир е откраднал документите на своя по-голям брат Дрис, за да вземе под наем два буса. Единият от тях след това е бил използван за извършването на кървавата касапница в Барселона. Полицията смята, че Укабир, който избяга след атентата в каталонска столица, е въоръжен.

На 17 август на туристическата улица „Рамбла“ в Барселона шофьор на бус се вряза преднамерено в тълпата от граждани. В резултат на нападението 13 души загинаха, над 100 бяха ранени. Общо са пострадали граждани от 28 различни националности, сред които французи, австралийци, китайци, руснаци и др. Отговорност за нападението пое терористичната групировка „Ислямска държава“.

- реклама -