Почина диджеят и музикален продуцент Ерик Морило

Ерик Морило е открит мъртъв в Майми Бийч, съобщиха световните медии. Той трябваше да се изправи на съд в петък по обвинение в изнасилване, припомня сайтът djmag.com.

Полицията в Маями Бийч е получила обаждане в понеделник преди обяд. Засега причината за смъртта му не е известна. На място има детективи, които са започнали предварителния етап от разследването на смъртта на 49-годишния диджей.

В началото на август Морило се предаде на полицията, след като резултатите от ДНК анализ доказаха участието му в изнасилване, каквото той отричаше. Инцидентът се е случил през декември 2019 г. в дома на Морило в Маями, където диджея и жертвата му са отишли след участие на частно парти. Пред полицията жената е разказала, че Морило ѝ е отправил няколко намеци със сексуален характер, но тя е отказала предложението му. Според обвинението, Морило я е изнасилил, докато жената е била в алкохолно опиянение.

Морило е роден в Ню Йорк и през 90-те години на миналия век добива известност като диджей и продуцент, издавайки музика на лейбъли, включително Strictly Rhythm. Той е най-известен през 1993 г. с парчето си „I Like To Move It“, което пуска под псевдонима Real 2 Reel.

- реклама -