Кирил Гоцев, БНТ, почина
снимка: БНТ

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Тази нощ е починал бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев. Голяма част от професионалния си път посвети на обществената телевизия.

Започнал работа като технически служител в една от апаратните на телевизията, Гоцев извървява пътя до технически директор, изпълнителен директор и генерален директор на БНТ.

По време на своя мандат предприема технологично обновление, което отваря пътя към цифровизация на технологията на производство в телевизията.

Гоцев беше известен с изключителната си приветливост и лъчезарна усмивка. Беше обичан от колегите си, съобщават от БНТ.

Беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби.

Поклонението ще бъде във вторник, 26 октомври, в 11.30 часа, в столичния храм „Св. Седмочисленици“.

Кирил Гоцев е завършил Техническия университет в София. През 1992 г. специализира в Sony Corporation.

От 1998 г. е мениджър на анимационно продукционно студио, а от 1999 г. – директор на техническото изложение „Мултимедийни и телевизионни технологии” в рамките на ежегодните „Международни медийни събития” и „Телевизионен свят”.

През 1997 г. става продуцент, регистриран в Националния филмов център.

От 1978 г. започва в единствената ни тогава телевизия почти като „момче за всичко”, за да премине последователно през постовете технически директор, изпълнителен директор и генерален директор на Българската национална телевизия.

След това е преподавател в НБУ, департамент „Масови комуникации”, където води курсовете „Техника и технология на СМК”, „Медийни системи за комуникация”, „Творчество в дигитална среда”, „Съвременни технологии в СМК” и „Дигитални технологии и техника”.

Хобито, което известно време му е било и професия, е фотографията. Той е един от основателите на морските фотопленери, на които участва редовно със свои авторски фотоизложби.

- реклама -