Рей Уилкинс
Рей Уилкинс (вляво) в щастливите времена с Гуус Хидинк

Почина бившият английски национал Рей Уилкинс

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Челси, Куинс Парк Рейнджърс и националния отбор на Англия Рей Уилкинс почина на 61-годишна възраст. Уилкинс получи инфаркт и бе в критично състояние в лондонската болница Сейнт Джордж в последните дни.

Професионалната кариера на борбения халф, известен с прякора си Буч, продължи 24 години. Той игра за родината си на две световни първенства и има общо 84 мача с екипа на Англия. След като спря с футбола, Уилкинс започна треньорска кариера, като дълги години бе в треньорския щаб на Челси, а след това бе мениджър на КПР, Фулъм и националния отбор на Йордания.

„Всички в Челси са разтърсени от новината, че бившият играч, капитан и асистент-треньор на тима, Рей Уилкинс, е починал. Благодарим ти, Рей, ще ни липсваш много“, заявиха от лондонския клуб. Своите съболезнования изказаха още националният отбор на Англия, Асоциацията на професионалните футболисти, бившият му съотборник в националния отбор Питър Шилтън и Рио Фърдинанд.

Абсолютният джентълмен

„Не мисля, че някой може да каже лоша дума за Рей. На или извън терена. Той бе абсолютният джентълмен. Истинско удоволствие и привилегия е, че играх с него. Роден победител, но и човек, който искаше футболът да се играе по правилния начин“, сподели Тери Бътчър.

Изключителен човек

„Рей беше абсолютно изключително човешко същество. И остави забележително наследство: без значение дали печелиш, губиш или завършваш наравно, винаги трябва да го правиш с класа“, каза бившият му съотборник в националния отбор Питър Рийд.

- реклама -