Почина бащата на Дуейн Джонсън- Скалата

На 75-годишна възраст почина бащата на Дуейн Джонсън „Скалата“ – Роки Джонсън, предава в. „Сън“.

Джонсън-старши бе звезда в кеча, заслужил мястото си в Алеята на славата на Международната кеч федерация. Причината за смъртта му все още не е ясна.

Джонсън, роден като Уейн Дългас Боулс, започва кариерата си през 60-те години на миналия век, печелейки множество регионални шампионати.

На официалния си сайт Международната кеч федерация съобщава, че „посреща с дълбока тъга кончината на Роки „Душата“ Джонсън. През 2008 г. той получи най-високото отличие – място в Алеята на славата в Международната кеч федерация, където ще бъде запомнен като един от най-влиятелните й участници. Изказваме съболезнования на семейството, приятелите и феновете на Джонсън“, съобщават още от Федерацията.

След като се оттегля през 1991 г. Роки започва да въвежда сина си Дуейн в спорта.

Впоследствие „Скалата“ става един от най-обичаните и най-добрите кечисти, както и голяма холивудска звезда. В началото на кариерата му баща му винаги е до него, помагайки му по време на двубоите.

Двамата произлизат от известния самоански род Аноаи, от който са произлезли много кечисти – включително Роман Рейнс, Йокозуна и Рикиши.

- реклама -