Иван Ласкин

Почина актьорът Иван Ласкин

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст.

На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА.

Ласкин страдаше от тежко чернодробно заболяване. Приятели и колеги организираха кръводарителска кампания за него. Преди дни стана ясно и че за момента чернодробна трансплантация не е възможна.

Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди филми.

През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

Играл е на сцените на почти всички софийски театри. От 1997 до 2014 г. играе в театър „Българска армия“. На сцената на ТБА е известен с ролите си в постановки на Кр. Спасов, К.Азарян, Н. Ламбрев, С. Москов. През 2009 г. участва в пиесата на Захари Карабашлиев – „Неделя вечер“, реж. Здравко Митков. Иван Ласкин е един от актьорите, които имат и изявена гражданска позиция.

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Има семейство с актрисата Александра Сърчаджиева.

През последните години умът и острият му език имаха свой  „живот” в социалните мрежи –  коментарите му предизвикваха люти спорове и стотици споделяния.

Ласкин провокираше и с участията си в различни риалити формати, припомня бТВ.

През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор.

Напоследък Ласкин казваше, че пише поеми и есета. Преди да ги събере в книга, на  48-годишна възраст загуби битката за живот.

Поклон пред светлата му памет!

- реклама -