Почина актьор от „Туийн Пийкс“ и „Робокоп“

Американският актьор Мигел Ферер, известен с ролите си в култовия сериал „Туин Пийкс“ и филма „Робокоп“, почина на 62 години от рак на ларинкса.

Ферер почина, заобиколен от семейството си и приятели, в дома си в Лос Анджелис

Актьорската си кариера започва в началото на 80-те години на миналия век с епизодични роли в телевизия. Дебютът му в кино е в „Стар Трек 3: В търсене на Спок“ (1984), през 1987 г. стига до значима роля в „Робокоп“ на Пол Верховен и след това често играе роли на претенциозни злодеи с чувство за хумор (напр. „Отмъщение“, 1990 г. на Тони Скот с Кевин Костнър, Антъни Куин и Маделин Стоу). В началото на 90-те играе едновременно в три праймтайм сериала, включително в „Туин Пийкс“, като през 1992 г. повтаря ролята си в едноименната екранизация. Също така, озвучава и множество филми.

От 2009 г. има водеща роля в сериала „Военни престъпления: Лос Анджелес“. През 2013 г. играе ролята на вицепрезцидента в „Железният човек 3“.

Има два брака – 12-годишен с актрисата Лейлани Сарел. От нея има две деца. А от 2005 г. до смъртта си – с продуцентката Лори Уайнтрауб.

- реклама -