Почина 2-годишното момиченце, малтретирано от майка си

2-годишното момиченце, малтретирано от майка си, е починало, предава „24 часа“. Малката Севда бе приета в болница в Пловдив с тежки наранявания вечерта на 23 септември. Детето беше настанено в Детската клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ с черепно-мозъчна травма и разкъсан бял дроб. По тялото му имаше и следи от ухапвания и осиновителката му – 41-годишната Анка Михайлова. При разпитите тя беше обяснила, че момиченцето е паднало от леглото и тя го е хапала, за да го свести. Лекарите обаче преценили, че такива травми няма как да са резултат от падане от легло, и се обадили в полицията.

Михайлова е в ареста от задържането си. Тя беше обвинена в нанасянето на тежка телесна повреда от Районната прокуратура в Пловдив, но след смъртта на детето със случая трябва да се заеме Окръжната. Там ще преценят дали да обвинят Анка Михайлова в убийство и каква точно да бъде правната квалификация.

Михайлова бе оставена за постоянно зад решетките с решения на два съдебни състава. Преди дни Пловдивският окръжен съд потвърди определението на Районния съд в Пловдив. С него спрямо нея е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Жената, която е осиновителка на детето, бе арестувана на 24 септември, след като лекари от УМБАЛ „Св. Георги“ в областния град сигнализират в полицията, че при тях е постъпило дете, за което има съмнение за домашно насилие.

- реклама -