Маурисио Почетино
Почетино в Барселона, където по-рано днес представи книгата си Brave New World: Inside Pochettino`s Spurs

Почетино: Ако те потърсят от Реал, си длъжен да ги изслушаш

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино коментира появилите се информации, че е фаворит да наследи Зинедин Зидан начело на Реал Мадрид. Вчера французинът шокира футболния свят, обявявайки, че напуска Кралския клуб. Оставката му бързо породи спекулации, като сред най-спряганите имена са Почетино, Арсен Венгер и Антонио Конте.

„Когато от Реал Мадрид те потърсят, си длъжен да ги изслушаш. В моя случай обаче нищо не зависи от мен. Наскоро подписах нов дългосрочен контракт с Тотнъм, където се чувствам много щастлив“, заяви Почетино.

Тотнъм ще иска 48 млн. евро компенсация

В договора не е вписана конкретна сума за предсрочно напускане. Той заработва по 8,5 млн. паунда (€ 9,6 млн) годишно в лондонския клуб. Тотнъм обаче няма никакво намерение да се разделя с него и ще поиска от Реал компенсация от 42 млн. паунда (€ 48 млн), ако иска да откупи договора му.

Почетино няма предложение от Реал

„Тотнъм ми позволява да работя и успоредно с това да се развиваме взаимно. За момента искам да се концентрирам единствено върху подготовката ни за следващия сезон. Със сигурност ще има много слухове, много коментари. Но истината е, че не съм получавал предложение от Реал Мадрид“, допълни Почетино.

- реклама -