дете, побой, връстници
снимка: Архив

Побой над дете от негови връстници навръх Коледа потресе социалните мрежи

Полицията в София изяснява случай на побой над непълнолетно момче. Инцидентът е от 25 декември миналата година. По случая вече са разпитани пострадалият ученик и майка му.

В Столичната дирекция на вътрешните работи се води досъдебно производство по случая.

На 25 декември пострадалото момче е било малтретирано от група момчета и момичета в столичния квартал „Лагера“. Нападението и побоят са заснети с мобилен телефон. Впоследствие част от клипа е публикувана в интернет.

От СДВР обясниха пред БНР, че след това са се самосезирали и са започнали работа по случая.

Става въпрос за лични отношения между подрастващи, обясниха неофициално от столичната полиция. В началото на тази година – на 3 януари – патрул на СДВР отново е бил викан заради напрежение между същите момчета. Тогава обаче не се е стигнало до физическа саморазправа. Полицаите успели да овладеят напрежението между участниците.

Според жителите на квартал „Лагера“, където се случва побоя, става въпрос за спор за момиче между настоящото и предишното ѝ гадже. На клипа се вижда как голяма група от хора бие едно момче, което не може да се защити. Шокиращото е, че в побоя участват и момичета, предава bTV.

Жителите на квартала са потресени от агресията. Казват, че е имало и развитие – няколко дни след това две големи групи тийнейджъри се събрали в парка, за да разрешат окончателно спора.

„Бяха се събрали 60-70 души, въоръжени, с маски, качулки. Дойдох да помогнем на момчетата, свалихме им маските и видяхме, че са деца“, обяснява един от жителите на квартала.

Предстои да бъдат издирени и извикани за разпит учениците, нанесли побоя на момчето.

Ще бъдат разпитани и живущи в района.

- реклама -