Саймън Йейтс

Победителят във Вуелтата Саймън Йейтс: Никога няма да бъда суперзвезда

Победителят във Вуелта 2018 Саймън Йейтс заяви, че никога няма да стане суперзвезда в света на колоезденето. Но и че това напълно го устройва.

„Колоезденето е все още малък спорт в Британия. Имаме много успехи напоследък, но няма място за сравнение. Вижте само какво прави футболът. Не мисля, че някога ще бъда суперзвезда. Но съм ок с това. Не съм такъв тип. Аз съм спокоен и не искам да се къпя в слава. Обичам да разпускам сам“, обясни победителят.

Саймън Йейтс

Йейтс подължава британската доминация

26-годишният колоездач на Мичелтън-Скот завърши британския триумф в големите обиколки тази година. Досега обаче победите бяха за Скай – Крис Фрум взе Джиро д’Италия, Герайнт Томас – Тур дьо Франс. Самият Йейтс водеше 13 дена в Обиколката на Италия, но не издържа физически.

Колоездачи от Британия спечелиха 9 от последните 20 големи обиколки, като началото бе през 2012-а, когато Брадли Уигинс победи в Тура.

Вуелта 2018

Йейтс: Не вярвах до последния ден

„Мислех си, че тази голяма победа никога няма да дойде. Имах толкова много провали през годините. Но предполагам всичките тези неудачи те мотивират допълнително. Дори и в последния ден в Андора не вярвах, че ще успея. Просто безкрай пъти съм бил втори“, заяви Саймън пред БиБиСи.

За финал той си пожела някой ден близнакът му Адам, който също кара за Мичелтън-Скот, също да спечели голяма обиколка. „Знам, че той може и съм уверен, че ще го направи. Но първо ще празнуваме заедно. Това е исторически момент за всички нас. Отборът за първи път печели голяма обиколка“, завърши победителят във Вуелтатата.

- реклама -