Гласът

Победителят в „Гласът на България“ пред FN: Имам много планове за бъдещето, но първо трябва да осъзная какво ми се случи

Атанас Кателиев от отбора на Владимир Ампов – Графа е тазгодишният победител в „Гласът на България“. Той спечели вота на публиката след една изцяло мъжка битка със своя съгражданин и приятел Тино (Кирил Хаджиев).

За финала зрителите избраха Атанас да изпее парчето на Джеймс Артър „Impossible“, а за Тино – легендарната песен на Елвис Пресли „Can’t Help Falling In Love“. В крайна сметка големият фаворит на зрителите на bTV се оказа Атанас, който грабна и наградата от 50 000 лева.

Атанас Кателиев споделя пред FN за всичко научено по пътя към победата в „Гласът на България“.
– Какво беше усещането докато чакаше на сцената да разбереш резултата от вота на публиката?

– В онзи момент нищо не мислех, просто чаках да чуя какъв е изборът. На финала бях с моя приятел Тино. С него започнахме заедно участието си в „Гласът на България“, стигнахме заедно и до финала. В началото на състезанието с Тино се шегувахме „Ами ако на финала останем двамата…“ А то така и стана. С него ще продължим да пеем на една сцена.

– Кой беше най-трудният момент, в който си мислеше, че може да не продължиш?

– Може би първият концерт на живо. Очакванията бяха огромни, имаше и хореография, която допълнително правеше изпълнението по-сложно. А и тогава вече публиката гласуваше. Дотогава само мнението на журито беше важно, но никой не знаше дали то съвпада с мнението на зрителите.

– Какво успя да надградиш от изпълнението, с което попадна в отбора на Графа до последната песен на финала?

– Във вокално отношение не съм се променил много… Но натрупах наистина огромен опит – като това да чувам повече музиката, когато съм на сцената. Има много неща, които публиката не усеща. Това, което публиката чува срещу тях, и това, което аз чувам, са две различни неща. Може би тази техническа част беше безценният опит, който почерпих.

– Във финалното изпълнение с Графа на „Домино“ показахте пълен синхрон. Какво успя да научиш от него през тези месеци?

– Най-ценните съвети, които ми даваше, бяха свързани с комуникацията с публиката. Това че дори да сбъркаш някъде, да има и по-добри от теб, ако ти си човекът, който успе да даде емоции на хората, дори и без вокални акробатики – ще спечелиш сърцата им. Хората отиват на концерт, за да изпитат емоция. Постоянна комуникация с публиката – това беше най-добрият урок.

– Какви са плановете ти след като спечели победата и наградата от 50 000 лв?

– Имам много планове, но първо трябва да осъзная какво ми се случи. Още съм отдаден на емоциите от финала. След това започвам активна работа –  надявам се до два месеца да направя парче, което да се хареса на публиката.

Освен наградата спечелих и много приятели в „Гласът на България“.

С много от изпълнителите изведнъж станахме приятели. Нямаше нужда да се опознаваме дълго време. По време на целия проект не усетих някаква злоба или напрежение помежду ни. Всички бяхме много приятелски настроени. На всички ни беше ясно, че публиката решава и няма какво да делим. Излизаш на сцената и правиш каквото можеш по най-добрия начин и всичко остава в ръцете на публиката.

Радвам се, че се запознах с толкова музикални хора. За мен Надежда е най-музикалният човек в този формат. Тя цялата е музика, невероятна е…

– Какво те впечатли в треньорите на другите отбори, успя ли да научиш нещо и от тях?

– При Михаела Филева най-силно ме впечатли отношението ѝ към изпълнителите в нейния отбор. Преди всеки от концертите на живо два дни тя беше постоянно с тях и им помагаше, за да се случат нещата по най-добрия начин.

Камелия, когато коментираше изпълненията на всеки от нас, наистина казваше важни неща, винаги имаше градивни коментари.

А Иван Лечев си е Иван Лечев, пред него само шапка долу и това е. Голям е.

- реклама -