Русия учевия внезапни граница пълна бойна готовност

По разпореждане на Путин Русия започна внезапни военни учения (ВИДЕО)

Русия започна тази сутрин внезапни военни учения и постави в пълна бойна готовност армейските части по границата с Украйна и с трите балтийски републики.

Това се случва по заповед на президента и главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация Владимир Путин, съобщи министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Войските в южния, централния и западния военен окръг, както и главното командване на въздушно-космическите сили, командването на въздушно-десантните войски, северният флот и парашутистите са в „пълна готовност” от 7 часа сутринта.

От министерството на отбраната разпространиха видео от началото на операцията.

Маневри по границите

Ученията се провеждат в райони, обхващащи анексирания Кримски полуостров, пограничните райони с членките на НАТО Естония, Латвия и Литва, както и на територията, простираща се от Урал до централен Сибир. Те ще продължат до края на месеца.

След анексията на Крим Москва засили военното си присъствие на полуострова, където е базиран и Черноморският флот.

Най-модерната руска система за противовъздушна отбрана S-400 беше разположена по-рано този месец в Крим.

Министър Шойгу обяви, че две работни групи от Генералния щаб ще оценяват и контролират внезапната проверка на бойната готовност. Едната група ще проверява органите на военно управление, въздушно десантните войски и военно транспортната авиация, а втората – качеството на мобилизационното разгръщане.

- реклама -